USB C

Ben je hem al tegengekomen? In je nieuwe smartphone of tablet bijvoorbeeld? De USB C aansluiting?

USB C is een universele usb aansluiting met een omkeerbaar stekkertje. Kan je nooit meer je oplaadsnoertje met geweld verkeerd om in je telefoon proppen (in het donker).
Maar hij kan meer! USB C is geschikt voor meerdere protocollen zoals Thunderbolt 3, Display Port en Power Delivery. Dit betekent dat je  videosignaal overbrengt én tegelijkertijd oplaadt.

Omkeerbare stekker

De USB C is net zo klein als een micro usb aansluiting die in heel veel smartphones en tablets gebruikt wordt. De USB C is echter omkeerbaar, het maakt dus niet uit hoe je de stekker in de poort steekt. Super handig!

Smartphones

Voor smartphones is de USB C geschikt voor dataoverdracht, audiosignaal én opladen. Zo zijn er smartphones waarbij de USB C aansluiting gebruikt wordt om muziek te luisteren, foto’s van je telefoon op je laptop te zetten én om op te laden.
Een toekomstbestendige oplossing en dus de reden waarom smartphone fabrikanten alleen nog USB C aansluitingen in hun producten verwerken.

Laptops

Met een USB C aansluiting op je laptop zet je de data over met een snelheid van 40 Gbps. Verder kan je via de USB C aansluiting een docking station of een externe monitor aansluiten. Twee functies in één: de laptop geeft beeldsignaal aan de monitor en tegelijkertijd wordt de laptop via de monitor opgeladen. En dat allemaal door één en dezelfde kabel.

 

Monitor

Een monitor met een USB C aansluiting sluit je aan op een laptop zonder dat je een converter nodig hebt. Daarnaast laad je met een USB C monitor apparaten op en wordt er een hoge beeldkwaliteit ondersteund.

Kortom: mooi stekkertje en poortje dat USB C!

Comments are closed.