Of je telefoon oververhit kan raken met warme zomerdagen in binnen- of buitenland? Jazeker!
Is dat erg? Jazeker! Het geeft schade aan je accu en met name het vermogen van de accu. Verder is oververhitting voor geen enkel elektronisch apparaat goed. Het kan er uiteindelijk van kapot gaan.
Hoe ga je dan met je telefoon om tijdens warme en tropische dagen?
Allereerst, waar wordt je telefoon warm van?
Je telefoon op het dashboard van je auto leggen, in je broekzak, in zijn (niet ademende) hoesje, intensief gebruik van je telefoon – langdurig navigeren in een snikhete auto, apps sturen als je ligt te zonnebaden.
Intensief gebruik vraagt veel van de processor van je telefoon, waardoor hij snel opwarmt. Dat kan gebeuren wanneer je de camera van je telefoon langdurig gebruikt, Netflixt – of een video kijkt, spelletjes doet, de gps functie van je telefoon aan hebt staan. Ook met opladen wordt hij warm
Kortom, wat zijn de ‘Do’s en Dont’s’ van de mobiele telefoon in warme dagen
– Leg je telefoon nooit in de volle zon – ook niet even.
– Leg je telefoon nooit op het dashboard van je auto, ook niet even.
– Niet in de volle zon netflixen, video’s kijken, spelletjes doen enzovoort.
– Je telefoon niet opladen in de volle zon.
– Houd je telefoon niet langdurig in je broekzak.
– Haal hem uit zijn (niet ademende) hoesje.
En wat als je telefoon toch onverhoopt heel warm wordt?
Niet/nooit in de koelkast leggen! Je telefoon kan beschadigen door het vocht. Het is beter bepaalde functies van je telefoon uit te zetten, of je telefoon gewoon helemaal uit te zetten en op een koele plaats rustig af te laten koelen.
En welke apps en functies kun je dan snel afsluiten?
– Je telefoon even op de vliegtuigstand zetten en opbergen op een koele donkere plek. Of zet hem gewoon helemaal uit.
– Zet de gps van je telefoon uit.
– Bij de iPhone sluit je toepassingen door tweemaal op de homeknop of het home-icoon te drukken. Je kunt de apps nu sluiten door ze weg te swipen.
– De iPhone X, XS en XR hebben geen homeknop. Veeg bij dit toestel vanaf de onderkant van het scherm omhoog om apps te kunnen afsluiten.
– Bij Android verschilt de manier om snel apps af te sluiten per merk en type telefoon. Via een knop of icoontje dat meestal naast de homeknop / het hom-icoon zit, krijg je een overzicht van alle openstaande apps. Die kan je onafhankelijk van elkaar sluiten door ze weg te seipen of allemaal in een keer met een knop als “Alle Sluiten”/ “Close all”.
Bron: www.radar.avrotros.nl & Nina Verberne, techblogger Girl in a Tech World