Klimaatspijbelaar

Eurofa Telecom - de groene telecomproviderVandaag staan scholieren op het Malieveld. Er is al veel over gezegd en geschreven. Politici heffen vermanend hun vinger op! De jeugd kan zich beter op de toekomst richten door naar school te gaan. Schooldirecties moedigen de jongeren aan.

Klimaatspijbelaar

Maar wie is nu eigenlijk de echte klimaatspijbelaar? Wie heeft er nu het meest niet thuis gegeven daar waar het acties om het klimaat en de veranderingen daarin betreft?
In ieder geval níet de scholieren. Dus daarom hulde en ga door! “You must be the change you want to see in the world”, zoals Mahatma Gandhi zei.

En wat doe jij en wat doen wij? Hoe groen is onze telecom?

Eurofa Telecom de groene telecomproviderRuim twee jaar geleden hebben wij ons die vraag heel expliciet gesteld. Na documentaires gezien hebbende over en lezingen bijgewoond en boek gelezen hebbende van Thomas Rau wisten wij het zeker: we moeten anders gaan denken en vooral doen. Dus bieden wij in onze telecom de communicatie dienst aan. Blijven wij eigenaar, en dus verantwoordelijk, voor de materialen en de grondstoffen daarin en het onderhoud. En eigenlijk ben je als klant dan alleen maar winnaar: geen grote investeringen, altijd verzekerd van werkende telefoons en andere apparatuur en kosten technisch daarmee de goedkoopste én ook nog de groenste oplossing. Daarbij hebben wij onszelf de opdracht gegeven zoveel als mogelijk refurbished aan te bieden, defecte apparatuur te repareren en in het uiterste geval bij definitief niet meer functioneren aan te bieden aan één van onze ketenpartners die ons garandeert de grondstoffen te verwijderen opdat zij opnieuw gebruikt kunnen worden.

En bijna vanzelfsprekend bieden we een telecom dienst waarbij je bijvoorbeeld minder gebruik hoeft te maken van auto en minder in de file hoeft te staan (flex- en thuiswerken) en ook minder hoeft te vliegen (conference call) – over CO2 reductie gesproken.

Hoe groen ben jij?

Durf jij, als klant of collega ondernemer, ook jezelf de vraag te stellen hoe ‘groen’ jij bent als ondernemer? Waar zitten in jouw bedrijfsprocessen maar ook in je product en dienst de groene winst? Of ben jij de volgende klimaatspijbelaar?

“Don’t be part of the problem, be part of the solution”

Comments are closed.