Gefopt?!

Als voorvechter van kwalitatief goede telefonie en internet, tegen een normale prijs, met top snelheden en als telecom provider die service, kwaliteit, privacy  en de strijd voor digitale (burger)rechten uiterst hoog in het vaandel heeft staan waren wij altijd een enorme fan van XS4ALL. Met leedwezen vernamen wij vorig jaar dan ook dat KPN, moederbedrijf van XS4ALL, voornemens was de fantastische internetprovider op te heffen. We steunden en volgenden “XS4ALL moet blijven” én investeerde een aanzienlijk bedrag in de oprichting van Freedom internet. Een werkelijk fantastisch bedrijf met de meest mooie visie waar wij volledig achter staan. Niet gek dus dat we daar in investeerde.

Gisteren, 14 januari 2020, kopte diverse media “KPN laat merk XS4ALL bestaan”.  Alle investeringen voor niets? Heeft de OR van XS4ALL dan ter elfde uren toch haar gelijk gehaald?

What’s in an name?

KPN laat alleen de naam bestaan. Niet het bedrijf, de visie en de technologie. “So what’s in an name”?  Waarschijnlijk denkt KPN nog iets te kunnen redden en mensen aan zich te kunnen blijven binden omdat zij denken dat  XS4ALL  blijft bestaan. 

De realiteit is dat per 1 maart 2020 XS4ALL na 26 jaar als bedrijf wordt opgeheven.  Op 1 maart vindt de overgang van onderneming plaats. Wat zo veel inhoudt dat op dat moment na 26 jaar het bedrijf XS4ALL ophoudt te bestaan.  KPN heeft op dat moment de volledige regie en bepaalt vanaf dan hoe de integratie verder verloopt. De OR van XS4ALL zal dan ook worden opgeheven. Ook kan dan alle klantendata met KPN gedeeld worden. Klantcontact blijft voorlopig nog een aparte afdeling die XS4ALL zal heten, maar wel binnen KPN.
Verder zal de techniek geïntegreerd worden, wat er toe leidt dat XS4ALL klanten en hun  data uiteindelijk volledig in de systemen van KPN komen te zitten – wat op dit moment niet het geval is. Dit betekent ook dat het privacy- en security beleid van KPN van toepassing zal zijn.
Door het technische hart uit XS4ALL te halen hebben de medewerkers ook geen eigen tooling meer om klanten te helpen. Dat wordt dan vooral een kwestie van standaard antwoorden oplezen. Facturen worden door KPN opgemaakt, het internetverkeer verloopt via KPN, de IT- backend van KPN wordt gebruikt, alleen wordt overal een XS4ALL sticker opgeplakt.

Eigenlijk is deze actie nog erger dan XS4ALL opheffen. KPN doet er alles aan om de schijn op te houden dat XS4ALL blijft bestaan. Dat is dus niet zo. Alleen de naam blijft bestaan.

Ben je klant bij XS4ALL?

Er gaat op 1 maart geen nieuw jaarcontract in bij de overgang. Je huidige contracttermijn loopt gewoon door. Stel je bent al twee jaar klant bij XS4ALL, dan betekent dit dat je na 1 maart nog gewoon elke maand kunt opzeggen als je dat wilt. Je kunt nu overstappen naar een andere internetprovider. Maar je kan ook nog even klant blijven. KPN verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar pas echt klanten van de XS4ALL systemen over te zetten naar de KPN systemen. Je hebt dus tijd.

Meer informatie of advies over internet en/of je internetvoorziening – ook als je geen XS4ALL hebt? Kom een kopje koffie halen op de Eerste Industriestraat 10-B in Bussum of bel (035 7503462) of mail (info@eurofa-tele.com) ons. Bij ons krijg je altijd het advies dat bij jou past.

Bron: Actiecomité XS4ALL moet blijven

Comments are closed.