Als je dan toch iets anders moet, doe het dan gelijk goed – ISDN stopt

2019 -ISDN stopt

Het nieuwe jaar van start en ook het jaar waarop in september ISDN stopt.  En dan moet je op zoek naar iets anders. Natuurlijk heeft de huidige aanbieder van ISDN je al een aanbod gedaan. En dat is een VoIP telefonie variant. Want ook de ISDN leverancier stapt over op VoIP, dé reden om ISDN eruit ‘te gooien’.

Er zijn vele VoIP telecomproviders. Veel meer dan er aanbieders van analoge telefonie zijn en waren. De keuze is dus reuze zullen we maar zeggen. Dat heeft voor- en uiteraard nadelen. Want, wie te kiezen?

Wat is belangrijk?

mobile devices Eurofa telecomDe belangrijkste bepalers zijn de mensen die ermee moeten gaan werken, de medewerkers. Zij moeten zo efficiënt en optimaal mogelijk kunnen werken. Zijn ze veel onderweg – dan is een vast-mobiel integratie bijna een vereiste. Werken ze op verschillende locaties? Dan kan een softphone op een laptop heel handig zijn. De telefooncentrale moet naadloos aansluiten op de werklocatie van de medewerkers.
En hoe werken de medewerkers onderling samen? Moeten meerdere mensen op een afdeling dezelfde telefoon kunnen beantwoorden, maar wil je ze niet allemaal tegelijk overlaten gaan? Wordt er in een ‘kantoortuin’ gewerkt? Moet de telefoon automatisch worden doorgeschakeld op het moment dat iemand in gesprek is? Is er een telefoniste? Hoe willen je klanten telefonisch ontvangen worden?  Hoe willen je klanten dat je bereikbaar bent? Geen onbelangrijke vragen wanneer je een keuze (moet) gaan maken voor een VoIP telefooncentrale en de bijbehorende provider.

Waar moet de centrale minimaal aan voldoen?

Een goede analyse van de bereikbaarheids wensen is van groot belang. Maar ook of er veilig wordt omgesprongen met de verwerking van de gegevens en is het systeem stabiel? Hoe is de service wanneer er iets fout gaat, of beter, wanneer er medewerkers bij komen, of er functionaliteit moet worden uitgebouwd. Vragen waar je zelf vooraf goed over moet nadenken.

Kunnen we nog efficiënter werken?

De functionaliteit van de VoIP telefooncentrale moet passen bij je bedrijf. Maar als je dan toch om moet omdat je mobile devices Eurofa TelecomISDN verdwijnt is dat hét moment om de bedrijfsprocessen eens goed onder de loep te nemen en te kijken wat er nog meer verbeterd kan worden.  Maak je (al) gebruik van een CRM systeem? Kijk dan of je CRM systeem geïntegreerd kan worden in de VoIP centrale. Je informatie verwerking kan daarmee bijvoorbeeld veel efficiënter verlopen. En efficiëntie winst is doorgaans tijdwinst en kwaliteitsverbetering. Daar zeg niemand ‘nee’ tegen.

Wat zijn de toekomstplannen?

Het mooie van een VoIP centrale is dat deze naadloos kan meegroeien met je bedrijf/organisatie. In omvang, functionaliteitswensen, in bedrijfsprocessen en in de technologie. Omdat VoIPdienst een softwarematige dienst is, kan dit goed meegroeien met de technologische vooruitgang. Geen hardware die na 3 jaar al weer verouderd is, maar nog niet afgeschreven. Software groeit mee.

De keuze voor een VoIP telefooncentrale maak je niet voor een paar jaar – die maak je voor jaren. De VoIP telefooncentrale is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering.  Bedenk daarom goed wie er mee gaan werken, hoe, maak een checklist van de minimale eisen, kijk naar de toekomst en denk na over efficiëntie winstpunten.
Wij helpen je er graag mee! Een succesvolle implementatie van een VoIP centrale is het gevolg.

Comments are closed.